Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели иска повече тестове в Бахрейн и Абу Даби за 2017 г.

Пирели иска повече тестове в Бахрейн и Абу Даби за 2017 г.

76
0

Пирели иска предсезонните тестове на новите гуми за 2017 г. да са в Бахрейн или Абу Даби. Според официалния доставчик на гуми във Формула 1 условията там са по-представителни за първите състезания от календара. Новите по-широки гуми са част от радикалната промяна в правилника за следващия сезон, чиято цел е колите да станат по-бързи.

Така догодина предсезонната подготовка ще е още по-важна за отборите и производителя на гуми. През последните два сезонна подготовката беше само в Испания, но това беше с цел намаляване на разходите. Сега от Пирели искат да сесиите отново да са на писти в пустинята, за да разберат по-бързо как се представят новите гуми.

„Бихме предпочели да отидем на място като Бахрейн или Абу Даби, обясни спортният директор на Пирели Пол Хембри. – Температурите там са по-представителни и познаваме пистите доста добре“,

През следващия сезон болидите ще изглеждат по-различно и от Пирели обясниха, че след тестовете най-вероятно ще има промени в гумите, което ще означава, че финалната им версия няма да е готова преди старта на шампионата.

„Ако има някакви изненади и колите са много по-различни от това, което сме си представяли, тогава ще трябва да реагираме. Може би не за първото състезанието, но ако поне направим хубави зимни тестове и получим добра представа, ще знаем какво ще трябва да променим“, каза още Хембри.

Само отборите на Мерцедес, Ред Бул и Ферари ще имат възможността да тестват смесите за 2017 тази година, което според Пат Симъндс от Уилямс ги поставя в привилегирована позиция, но от Пирели не са на същото мнение:

„Не вярвам да има пречки за другите. Всички отбори, които не тестват, има пълен достъп до данните от сесиите. Освен това трите тима, които тестват, не знаят какви точно смеси пробват в момента, така че дори да налучкат нещо, няма как да знаят дали то ще остане за 2017. Те просто тестват на сляпо, а информацията е общодостъпна“, завърши Хембри.