Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Представянето на Форс Индия било по-лошо от очакваното

Представянето на Форс Индия било по-лошо от очакваното

95
0
Серхио Перес,Форс Индия

Представянето на колата на Форс Индия в уикенда за Гран при на Австралия до момента е по-лошо от окачваното. Това призна пилотът на тима Серхио Перес. Колите на екипа на Виджай Маля не показаха добра скорост още на тестове в Барселона.

Това недобро темпо се потвърди сега и в Мелбърн, като мексиканецът и Естебан Окон записаха 13-о и 15-о време, недостигайки до 3-ата част на квалификацията. Двамата ще потеглят с по едно място напред заради наказанието от 5 места на Валтери Ботас.

„Определено сме по-назад спрямо очакваното, каза Перес. – Мислехме, че ще сме по-близо в битката за по-предна позиция, но просто не сме. Това е разочароващо, но сезонът е дълъг. Надявам се, че ще можем да наваксаме по отношение на скоростта на колата.

Обиколката, която направих беше силна, а и балансът бе добър. Но това, което не ни достига, не може да бъде оправено бързо. Дано сме най-добри от останалите (след водещите 3 тима) в края на сезона в Абу Даби. Надявам се все пак утре да вземем точки в състезанието.“

Колата бе почти изцяло променена спрямо тестовете за първия кръг в Австралия, но изглежда това не дава нужния резултат. Според Окон просто подобренията не са дали резултати на пистата като представяне, но той смята, че сериозен прогрес може да бъде направен в хода на сезона.