Начало Автомобили Представиха новото Volvo V60 в България

Представиха новото Volvo V60 в България

13
0

Днес пред медии бе представено възроденото шведско комби Volvo V60,  което дава представа заследващо ниво за семеен автомобил в 21 в. V60 идва и с Volvo on Call като стандартно оборудване. Премиерата на новото Volvo V60 бе по-рано тази година, а колата е вече и в България. Нека не забравяме, че само за 6 месеца Volvo взе три много важни награди – Европейски, а после и Световен автомобил на годината, а също и най-безопасният автомобил, тестван досега в EuroNCAP.  

Като дългогодишен лидер в производството на семейни автомобили, Volvo пренася представата за традиционното семейно комби на следващо ниво – изцяло новото V60 съчетава красив дизайн и модерни технологии с многофункционалност и ежедневна практичност, специално създадени да откликнат на всички потребности на съвременния живот. Докато предната част на автомобила е традиционна за марката, то задната част веднага прави впечатление и откроява автомобила дори от собственото му семейство. Автомобилът е с просторен интериор, мощни двигатели, усъвършенствано шаси и най-новото поколение системи за безопасност. Това прави новото V60 перфектен семеен автомобил, който не случайно идва с посланието „Защитава това, което е важно за Вас“.

V60 споделя SPA платформата (Scalable Product Architecture), позната от новото ХС60 и серията 90, чиито модели са основната движеща сила за рекордните продажби на компанията през последните няколко години. V60 на основата на SPA задава нов стандарт в класа на средно размерните премиум комби автомобили, с луксозен интериор, свързаност, модерни системи за безопасност и технологии за подпомагане на водача.

V60 идва с богат набор от стандартни системи, включително авангардни функции в помощ на водача, също познати от ХС60 и серията 90, които го превръщат в един от най-сигурните автомобили на пътя. Системата за безопасност City Safety с автоматично прилагане на спирачките е единствената на автомобилния пазар, която засича пешеходци, велосипедисти и големи животни и активира автоматично спиране, за да избегне сблъсъка или да го смекчи, ако е неизбежен.

Системата с адаптивен автопилот Pilot Assist, която подпомага завиването, ускорението и спирането при скорост до 130 км/ч и по пътища с добра маркировка, сега е допълнително усъвършенствана с функция, подобряваща поведението в завоите. Новото V60 включва и други функции за подпомагане на водача, като система против напускане на пътното платно Run-off Road Mitigation и система за предпазване от сблъсък с автомобил в насрещното движение – Oncoming Lane Mitigation. Опционалната система за предупреждение на водача за опасност при маневриране, с автоматично прилагане на спирачките – Cross Traffic Alert, допълнително повишава сигурността на хората както в автомобила, така и извън него.

Инфотейнмънт системата на Volvo Cars – Sensus, е напълно съвместима с Apple CarPlay, Android Auto и 4G, осигурявайки свързаност на водача през цялото време. Контролът се осъществява посредством интуитивен дисплей с тъч скрийн, който съчетава функциите на автомобила, навигацията, услугите за свързаност и приложенията за забавление.

Системата за свързаност Volvo on Call идва като част от стандартното оборудване на новото V60. Тя дава възможност за връзка на автомобила с телефон 112 и СБА и освен това позволява на водача да управлява редица функции през смартфона си – например да стартира двигателя и да включи отоплението, още преди да излезе от вкъщи.

Новото V60 ще се предлага с богата гама двигатели, сред които и две опции за задвижване чрез Plug-in Hybrid технология – новият двигател T6 Twin Engine AWD с 340 к.с. комбинирана мощност и T8 Twin Engine AWD с 390 к.с. комбинирана мощност. Клиентите, които предпочитат стандартен бензинов двигател, могат да избират между познатите агрегати Т5 и Т6, а тези, които искат дизел – между D3 и D4.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter