Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първи снимки на новия BGP 001

Първи снимки на новия BGP 001

35
0

Дженсън Бътън направи първия шейкдаун на новата кола на тима Браун GP. Така BGP 001 дебютира на пистата Силвърстоун в петък.

Само няколко часа след като Хонда потвърдиха, че продават екипа на шефа на тима, Рос Браун, новата кола в бяло, жълто и черно излезе за няколко инсталационни обиколки на Силвърстоун. Междувременно до Мелбърн цветовата схема може да бъде променена лекo, но като цяло се очаква основните цветове да останат.

Колата, която бе направена, въпреки че бъдещето на тима не бе сигурно, притежава широк нисък нос и интересно оформени въздухозаборници.

Това е първият път, в който от базирания в Бракли отбор излизат на пистата, откакто Хонда съобщиха за оттеглянето си в края на миналата година. От тогава тимът постигна споразумение с Мерцедес за получаване на двигатели. Все още обаче не е сигурно дали и трансмисиите и KERS системите ще бъдат от Мерцедес.

Пилотите, които ще карат за новия екип, са Дженсън Бътън и Рубенс Барикело. Междувременно ролята на Ник Фрай все още не е обявена, като прави впечатление, че името на бившия изпълнителен директор на отбора на Хонда не присъства в името на отбора.

След петъчния шейкдаун тимът ще се премести в Барселона за първия си сериозен тест заедно с другите екипи. Седмица по-късно Браун GP ще се ориентират към Херес за допълнителен самостоятелен тест.