Начало Автомобилни новини Представеният днес в Женева Артега GT покрива Евро 5 стандартите

Представеният днес в Женева Артега GT покрива Евро 5 стандартите

136
0

Два автомобила Артега GT бяха показани днес на женевския автосалон, но за съжаление нито един от тях не беше роудстър версията, която се очаква да бъде пусната от компания в близко бъдеще. Засега клиентите ще трябва да се задоволят с купе версията, която ще бъде произведена в ограничена серия. До края на настоящата година ще бъдат произведени само 350 броя, а през 2010-та цифрата ще бъде увеличена на 500 екземпляра.

Германският производител на спортни автомобили обяви днес в Женева, че GT покрива нормите за вредни емисии Евро 5, изхвърляйки 211г СО2 на км, като същевременно средният разход на гориво на модела е 9.1 литра на сто километра.

V6 двигателят, който задвижва колата, е произведен от Фолксваген Груп и има работен обем от 3600 кубически сантиметра. Скоростната кутия раполага с двоен съединител, а ускорението на колата от 0 до 100 км/ч отнема 4.8 секунди. От Артега твърдят, че тежкият 1116 кг автомобил е преминал през всякакви тестове по време на процеса на разработка, включително и краш-тест, на който моделът се е справил доста добре.

Продажбите на Артега GT ще започнат в края на този месец, като базовата цена на колата ще е 79 950 евро.