Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Този спорт може да ти изтръгне сърцето; Верстапен: Имаше достатъчно място

Рикиардо: Този спорт може да ти изтръгне сърцето; Верстапен: Имаше достатъчно място

83
0
Люис Хамилтън,Макс Верстапен

Екипът на Ред Бул изживя истински кошмар, след като и двамата пилоти на отбора отпаднаха от Гран при на Бахрейн в рамките на броени обиколки. Повредата при Даниел Рикиардо бе внезапна, докато Макс Верстапен се удари с Люис Хамилтън при опит да изпревари англичанина.

„На влизането в осми завой цялата мощност изчезна, всичко се изключи без предупреждение и не можах да направя нищо”, коментира Рикиардо. „Още не знаем какво точно стана. Може да е проблем с електрическа система или нещо свързано с батерията. Очевидно е, че всички в тима са разочаровани, тъй като автомобилът ни наистина бе добър днес.”

„Уикендът вървеше доста добре за тима ни и вярвам, че състезателното ни темпо ще е да е на ниво. Знам, че направих само една обиколка, но вече виждах как Кими [Райконен] се пързаля със задните гуми. Определено смятах, че имаме добър шанс, което прави изхода още по-разочароващ. Чувството да отпаднеш толкова рано е ужасно. Много се надъхвам за неделите и сега не знам какво да правя с толкова складиран адреналин. Този спорт може да ти изтръгне сърцето, брутален е понякога.”

Верстапен пък обясни, че последствията от удара с Хамилтън са били значително по-тежки от спуканата гума, която успя да се прибере и да смени.

„Не сме проверили още колата, но подозираме проблем с диференциала. От старта се наслаждавах на болида, търсех пролуки и се очертаваше вълнуващо състезание. Излязох добре от последния завой и това ми позволи да се задържа близо до Люис. Малко ни притиснаха, но от средата до края на кривата аз бях по-напред. После усетих удар отзад и знаех, че вероятно това е краят на състезанието ми”, каза Макс.

„Според мен имаше достатъчно място и за двама ни. Малко пресилено ми се струва ситуацията да няма последствия, тъй като аз отпаднах заради удар в задната лява част на колата ми. Ако се бе случило обратното, съм сигурен, че той щеше да иска разглеждане.”