Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен сигурен за Ферари?

Райконен сигурен за Ферари?

17
0
Джанкарло Фисикела,Кими Райконен,подиум,Себастиан Фетел

Според информация на финландските медии, Кими Райконен със сигурност ще премине в екипа на Ферари през следващия сезон. Слуховете за подобен ход се засилиха през изминалия месец, като финландецът първо бе спряган за екипа на Ред Бул, където обаче силни позиции има и Даниел Рикиардо. Австралиецът е член на програмата за развитие на млади пилоти на тима.

Подобен ход вероятно ще доведе до сериозни размествания в отборите от Формула 1. Както стана известно преди повече от месец, Марк Уебър ще прекрати кариерата си във Формула 1 и ще се включи в програмата на Порше за Льо Ман. Това решение остави единия кокпит в отбора световен шампион свободен. Конкуренцията за него изглежда е сериозна, като слухове спрягаха дори Фернандо Алонсо сред възможните кандидати. Мениджърът му Луис Гарсия Абат бе забелязан да разговаря с тим шефа Кристиян Хорнер в Унгария, но в последствие испанецът обясни, че е дискутирал бъдещето на Карлос Сайнц младши, който също е част от академията на Ред Бул и който също е клиент на Абат.

Кими Райконен е последният шампион на Ферари, но бе освободен от екипа в края на 2009 г. като мястото му бе заето именно от Алонсо. Финландецът получи цялата си заплата предвидена по договор за 2010 г. и допълнителен финансов бонус. Възможността Райконен да кара заедно с Алонсо във Ферари също е много интересна (от екипа вероятно ще се разделят с Фелипе Маса след края на сезона), както и комбинацията Фетел-Алонсо в Ред Бул.