Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг вече не е част от мениджмънта на Кубица

Розберг вече не е част от мениджмънта на Кубица

101
0
Роберт Кубица
Роберт Кубица: снимка: Уилямс

Нико Розберг вече не е  част от мениджмънта на Роберт Кубица. Това обяви полякът, който през тази година е резервен пилот на Уилямс. Двамата започнаха да работят заедно миналата година в стремежа на пилота да се върне отново във Формула 1 като титуляр.

Това в крайна сметка обаче не се случи. Кубица дълго време беше фаворит за мястото в Уилямс, но в крайна сметка тимът избра Сергей Сироткин, който се представи по-добре в тестовете в Абу Даби след края на миналия сезон.

„Работехме заедно от края на миналата година и имаме добри взаимоотношения, каза Роберт. – Но с моята дейност като резервен пилот и с неговите ангажименти и семейството, вече не работим така близо, както миналата година. Но продължаваме да поддържаме контакти.“

Запитан дали е възможно да работи отново заедно с Розберг в бъдеще, Кубица отговори: „Мисля, че това не зависи само от мен. Много ще зависи от ситуацията. Ще видим какво ще ни донесе бъдещето и тогава ще решим.“

На този етап Кубица запазва дългогодишния си мениджър Алесандро Алуни Брави, който ще продължи да го представлява по правини и административни въпроси.