Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Какъв резултат, какъв перфектен уикенд!

Сайнц: Какъв резултат, какъв перфектен уикенд!

41
0
Карлос Сайнц

Смесени чувства владееха екипа на Торо Росо след Гран при на Монако. Карлос Сайнц финишира шести в състезанието. Съотборникът му Данил Квят обаче катастрофира и отпадна (макар официално да фигурира в класирането на 14-а позиция, на 7 обиколки зад победителя Себастиан Фетел).

„Какъв резултат, какъв перфектен уикенд!”, не криеше радостта си Сайнц. „Трябва да се насладим на момента, защото не се случва често да направиш безпогрешна надпревара по улиците на Монако, а този път ние успяхме! Вървяхме страхотно в тренировките, в квалификацията и в състезанието. Удържахме световен шампион с по-бърз автомобил и взехме шеста позиция – чувството определено е прекрасно!”

Карлос благодари на целия си отбор за силната кола, с която постигна този резултат.

За разлика от него Квят бе раздразнен от инцидента, при който Серхио Перес го удари.

„Беше отчаяна маневра и ни съсипа състезанието. Още по-разочароващо е, тъй като се чувствах толкова добре в колата и до този момент се борех за точки, вървях девети. Уикендът можеше да има много положителен финал. Да се надяваме на по-добър финал в Канада”, сподели руснакът.

Самият Перес обясни, че е видял пролука и е опитал да изпревари съперника си. Той призна, че последвалият удар съсипа надпреварата и за него, и за Квят, но допълни, че просто е трябвало да пробва да го задмине.

Ексклузивно интервю с тийм мениджъра Греъм Уотсън за организацията в Торо Росо може да намерите в последния брой на списание ClubS1 (204).