Начало Автомобилни новини Спортек с ‘природосъобразен’ дебют в Женева

Спортек с ‘природосъобразен’ дебют в Женева

45
0

Днес тунинг-майсторите от Спортек представиха най-новия си модел, който носи името SP550mc. Неговата цел е да покаже на света, че мощността не е задължително враг на екологичността. Въпреки че все още не са оповестени всички факти около модела, от Спортек твърдят, че СО2 емисиите, изхвърляни от автомобила са в значително редуцирани граници, а показателите му са по-добри от тези на стандартно Порше 997 Турбо.

Автомобилът разполага с CNG кит, който му позволява да се движи както с бензин, така и с природен газ, като това става само с натискането на един бутон.

Максималната мощност на колата е 550 к.с., а въртящият момент – 705 Нм. Тези показатели са постигнати от 3.6-литров би-турбо двигател, който според специалистите ще е способен да ускори модела от 0 до 100 км/ч за 3.7 секунди. Турбокомпресорите работят със специални филтри и оптимизиран въздушен поток, а изпускателната система има високоефективни катализатори.

SP550mc е оборудван с гуми Michelin Pilot Sport PS2, които намаляват съпротивлението при въртене с 19%, като по този начин намаляват значително разхода на гориво на автомобила.

Аеродинамиката също играе важна роля при икономията на гориво. Затова Спортек са поставили по-аеродинамичен преден спойлер, ненатрапчиви странични престилки и по-голямо задно крило.