Начало Автомобилни новини Тата с три премиери в Женева

Тата с три премиери в Женева

127
0

На тазгодишното изложение в Женева индийският производител Тата представи няколко модела. Първият от тях е специално преработеният за Европа модел Нано, който вече носи името Нано Европа. Той е запазил компактните размери на първообраза си, но формите му са вече малко по-заострени. Моделът е дълъг 3.29 метра, а ширината му е 1.58 метра. С тези параметри той не е най-компактния модел на пазара, но с по-дългото си междуосие (2.28 м), той ще изненада пасажерите си с доста прилично за такъв клас автомобил вътрешно пространство.

Колата се задвижва от изцяло алуминиев MPFI двигател с 3 цилиндъра, който е съчетан с пет-степенна трансмисия и серво управление.

Интериорът също е леко променен за европейската версия. Линиите му вече са малко по-меки и като цяло вътрешността на автомобила изглежда по-модерна.

Малкият автомобил ще се грижи за сигурността на пътниците си чрез системите ABS и ESP.

Вторият модел, представен в Женева, е изцяло европейският Прима, чийто дизайн е разработен от студиото Пининфарина. Колата е все още концептуален вариант и представя виждането на Тата за нова генерация луксозен седан.

Третият автомобил, който бе представен на щанда на Тата, е Индика Виста EV. Съкращението EV идва от ‘environmental drivetrain’, което подсказва ‘зелената’ насоченост на модела. Автомобилът ускорява от 0 до 60 км/ч за под 10 секунди и може да измине 200 км с едно зареждане на батерията. Новата батерия ще се произвежда от норвежката компания Mильо Гренланд, която е 70% собственост на европейския филиал на Тата. Супер полимерната литиево-йонна батерия вече се тества в Европа от Индика.