Начало Картинг Цолов, Паоло Христов и Гърков първи в последния кръг от Националните картинг...

Цолов, Паоло Христов и Гърков първи в последния кръг от Националните картинг серии

365
0

Никола Цолов, Паоло Христов и Любомир Гърков спечелиха състезанията в своите класове Mini, Rotax Junior и Rotax Senior от последния 4-и кръг на Националните картинг серии на пистата Drive Park в Солун, Гърция.

При доста лоша организация на състезателния уикенд и трасе с много неравности от страна на домакините, нашите пилоти показаха класа на южните ни съседи.

Цолов стана първи както за националните серии, така и в общото класиране в класа. След старта Никола изостана 8-и, тъй като бе ударен от съперник, но след серия от изпреварвания финишира 2-и.

Първият Петрисис пък бе наказан след състезанието и така Цолов стана първи. Българският пилот спечели аплодисментите на механиците и публиката на пистата. Втори за нашия шампионат е Алекс Михайлов (4-и в общото класиране), а трети Мариян Бондиков (8-и сред всички пилоти).

В клас Rotax Junior Паоло Христов стана първи за Националните серии, следван от Лора Христова. Двамата се наредиха 4-и и 5-и в общото класиране, като обаче първите трима пилоти от Гърция бяха с по-мощни машини от типа IAME X30.

В клас Rotax Senior Любомир Гърков стана първи за българските серии, следван от Любомир Маринков, като други наши участници нямаше. Гърков се класира и на второ място в общото класиране за Rotax Max Senior.