Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул не сме толкова уверени, колкото бяхме, заяви Фетел

В Ред Бул не сме толкова уверени, колкото бяхме, заяви Фетел

58
0
Себастиан Фетел

Ред Бул не са толкова уверени, колкото бяха, след като не доминират от началото на сезон 2012 г. във Формула 1 като през 2011-а, заяви Себастиан Фетел.

Двукратният световен шампион спечели последната надпревара – тази в Бахрейн. Шефът на екипа Кристиан Хорнер заяви впоследствие, че не приема успеха за връщане към превъзходството от миналия сезон, когато биковете взеха 18 полпозишъна и 12 победи в 19-те старта.

Битката е наистина близка и не сме толкова уверени, колкото бяхме – призна германецът. – Много малки неща водят до разлики в представянето в квалификациите, а от там имат влияние и върху надпреварите.

Четирите кръга до момента бяха спечелени от четирима пилоти от различни отбори. Подобно нещо бе факт за последно през 1983 г. Борбата на пистата пък бе такава, че вече се чуха недоволни гласове, обявяващи случващото се по трасетата за безмислен хаос. Резултатът е, че прогнозите станаха на практика невъзможни, а на Ред Бул не им бе никак леко в необичайната за тях роля на догонващи скоростта на съперниците. Успехът на Фетел поуталожи напрежението, но то със сигурност ще се покачи отново с наближаването на уикенда за Гран при на Испания в началото на май.

Въпреки всичко смятам, че направихме добри състезания досега, макар да ни се искаше да сме в по-различна ситуация. Не съм напълно доволен, но според мен колата има огромен потенциал. Трябва да си дадем време, да опитаме различни неща и да видим кое ще работи най-добре – добави немският пилот.

Ред Бул ще имат тази възможност другата седмица, когато ще тестовете на Муджело. Очаква се повечето екипи да имат сериозни промени по колите си за старта на пистата Каталуния до Барселона и първите тренировки извън състезателен уикенд от 2008 г. предоставят шанс за изпитване на новостите по-рано.