Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Скучно състезание, бих си изключил телевизора

Верстапен: Скучно състезание, бих си изключил телевизора

49
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен заяви, че като фен би си изключил телевизора по време на Гран При на Австралия, с която започна новия сезон в F1. Според пилота на Ред Бул състезанието било скучно, като почти не е имало изпреварвания.

Макс завърши 6-и надпреварата, като още след първите обиколки повреди задната част на колата си, минавайки широко на завой 12. След това страдаше от внезапна загуба на сцепление в средата на завоите, което доведе и до завъртане на завой 1.

„Беше напълно безсмислено и скучно състезание. Бих си изключил телевизора, заяви холандецът. – Даваш най-доброто от себе си, но винаги си оставаш в DRS зоната на пилота пред теб и не можеш да направиш нищо.“

Макс изкара почти цялото състезание зад по-бавни коли. На старта той бе задминат от Кевин Магнусен с Хаас, а по-късно се завъртя и загуби още 3 места. Това го остави зад Нико Хюлкенберг от Рено, а прогрес успя да осъществи едва при виртуалната кола за сигурност.

„Колите на Хаас бяха с1 сек по-бавни от тези на Ферари, каза още Макс. – Имаха късмет, че бяха пред нас. Изпреварванията бяха много трудни. Вижте само Фетел и Хамилтън. Дори болида пред теб да е по-бавен, не можеш да го задминеш.“