Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Разликата спрямо Мерцедес е много по-голяма от очакваното

Фетел: Разликата спрямо Мерцедес е много по-голяма от очакваното

117
0

Себастиан Фетел заяви, че разликата спрямо колите на Мерцедес в квалификацията за Гран при на Бахрейн е била много по-голяма от очакваното.

Германецът се нареди 3-и в решетката, като изостана на 0.478 сек от най-бързия Валтери Ботас. В тренировките преди това Себастиан бе често по-бърз от пилотите на Сребърните стрели, а в първите две части от квалификацията разликите бяха минимални.

„След Q2 си мислех, че битката ще бъде оспорвана и бях доволен да започна третата част. В нея бях щастлив от първата ми обиколка, но времето ми беше по-слабо, заяви Фетел.

– 0.4 сек изоставане е доста повече от очакваното, въпреки че усещането ми за колата е добро. В последния си тур се опитах да натисна твърде много навсякъде, тъй като нямах какво да губя. Но това не проработи и бях малко по-бавен. Надявам се да сме по-бързи утре.”

Фетел заяви още в тази връзка, че не е сигурен защо дефицитът на Ферари спрямо Мерцедес се е увеличил спрямо първите 2 състезания.

„Не видях къде загубихме по-голямата част от това време (4-те десети), но изглежда, че е разпределено по малко навсякъде, каза още Себ. – Не знам дали те (Мерцедес) имат ъпгрейди за това състезание и могат да натискат по-здраво.”