Начало Автомобилни новини Ягуар разпространи информация и видео за новия XJ

Ягуар разпространи информация и видео за новия XJ

74
0

Ягуар анонсира повече детайли, загатваща снимка и видео относно бъдещото поколение XJ.

На видеото не се вижда много от визията на автомобила, но така или иначе неговата цел е само да загатне за формите на новия модел.

На автошоуто в Шанхай мениджъра на Ягуар Майк О’Дрискол обяви, че новият Ягуар XJ ще бъде представен официално на 9-ти юли и оповести някои от пикантериите, касаещи новия модел.

Новият XJ ще бъде първата кола, която е конструирана с помощта на произхождаща от астронавтиката технология, използвана от Ягуар и ще ползва шаси с алуминиева конструкция. О’Дрискол съобщи също така, че лимузината ще излезе освен в стандартна и във версия с дълга база. Моделът ще бъде предлаган в комбинация с всички двигатели от трето поколение, налични в гамата на Ягуар в момента, сред които е и новия дизелов V6 агрегат с 510 к.с.

Вече бе оповестено, че стандартният XJ ще бъде задвижван от 5-литров бензинов V8  с компресор, който ще разполага с мощност от 510 к.с. и въртящ момент от 625 Нм. Същият двигател в момента се вгражда и в Рейндж Роувър.

Ягуар ще започне да приема поръчки за новия модел веднага след официалното му представяне през Юли, а първите доставки ще започнат в началото на следващата година.

Ето и рекламното видео, предхождащо новия модел: