Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Започва рали Португалия

Започва рали Португалия

38
0

Световният рали шампионат се завръща обратно в Европа за 5-ия кръг от тазгодишния календар. Португалия е отново в календара след прекъсване от шест години. Ралито в малката иберийска държава влиза за първи път в календара през 1973 г. Предишните състезания се провеждаха в северната част от страната, но сега центърът му се намира в южната и отсечките в него са непознати за мнозинството от участниците.

Сервизният парк е в района на стадион Алгарве, забележителното спортно съоръжение намиращо се недалеч от град Фаро, на който бяха играни и мачове по време на европейското първенство по футбол през 2004 г.

Трасетата са предимно макадамови, с прашна повърхност и при дъжд стават доста хлъзгави. Някой от отсечките са в близките планини, но като цяло ралито се провежда по доста бързи участъци и се очаква средната скорост да бъде доста висока, особено през първия ден. Освен 16 скоростни отсечки в ралито са включени и два суперспециални етапа, които ще се проведат на стадион Алгарве и с които ще бъде открита и закрита надпреварата. Пилотите ще покрият общо 1008 км пробег, като от тях 357 км са специалните етапи и 651 км по обществени пътища.