Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Защо Ферари не пусна новата кола в Австралия?

Защо Ферари не пусна новата кола в Австралия?

120
0

Дали наистина световните шампиони от Ферари имат проблеми с болида си за започналия вече сезон, или само играят театър за конкурентите?
Това е въпросът, на който специалистите търсят отговор повече от месец.
След изказването на Михаел Шумахер, че F2002 е 99,9% готов и няма почти никакъв проблем да стартира с него в първото състезание за годината, като студен душ за привържениците на “червените” дойде официалното изявление на Тод, че скудерията ще използва в Мелбърн F2001/B!
Швейцарецът Марк Шурер, бивш пилот на Ероуз от осемдесетте години на миналия век и коментатор сега на сателитния канал Premiere, заяви без колебание, че дори с тази кола Шумахер няма да има никакви проблеми да победи конкуренцията. Шурер подчерта още, че над 50% от частите в този междинен болид са от новия F2002. Жан Тод потвърди тези предположения като разясни: “Шасито е това, с което Михаел победи в Япония. Моторът е една крачка напред от този, който използвахме на Сузука. Има и доста дреболии, които ще имаме в новия болид.”
Шефът на скудерията заяви още, че всички са много доволни от новия F2002 и впечатленията от тестовете са положителни. Но тогава: “Защо новият болид, не летя за Австралия?”
…………..