ГП на САЩ след:
Последно състезание: Япония

Съкратиха наполовина днешния 7-и етап в Дакар

09.01.2017 | ClubS1 | коментара

Днешният 7-и етап на рали Дакар от Ла Пас до Ююни бе съкратен наполовина като състезателна отсечка заради лошото време в Боливия. По първоначален план той трябваше да е дълъг 322 км (общо 622 км с преходите), но заради силните дъждове след решение на организаторите бе намален до 161 км. Пак заради тежките метеорологични условия предният 6-и етап бе изцяло отменен, а 5-ият съкратен от 447 до 219 км.

За предстоящата отсечка пилотите няма да имат право да ползват техническа помощ след финала в Ююни, заради което етапът е наричан маратонски. Именно заради това водещите трима пилоти на Пежо, които заемат първите 3 места в генералното класиране при автомобилите - Стефан Петерхансел, Себастиен Льоб и Сирил Депре заявиха, че ще подходят внимателно в етапа и няма да поемат излишни рискове.

"Със сигурност трябва да подходим малко по-различно, заяви Петерхансел. - В такава маратонска отсечка винаги не атакуваме максимално. Трябва да сме по-внимателни, за да съхраним колата." Депре добави: "Колата е много здрава и знам как да я оправям, но не искам да ремонтирам никакви повреди по нея в маратонския етап. Най-важно е да запазиш спокойствие."

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти