ГП на Мексико след:
Последно състезание: САЩ

Отличиха Honda Riding Assist с награди на CES 2017

09.01.2017 | ClubS1 | коментара

Honda Motor Co., Ltd. обяви, че концептуалният самобалансиращ се мотоциклет Honda Riding Assist, представен официално на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас CES 2017, спечели три награди.

Първият приз бе присъден за най-добра иновация, вторият – за най-добра автомобилна технология и третият – за избора на редакторите на специализираното издание Popular Mechanics.

Припомняме, че технологията Riding Assist си служи с ноухауто на Honda от областта на роботиката. Благодарение на нея концепцията е самобалансиращ се мотоциклет. При него вероятността от падане при престой е сведена до минимум. Вместо да си работи с жироскоп, тя си служи със системата, използвана при Honda UNI-CUB – устройство за лична мобилност, при което водачът контролира скоростта и движението с преместване на центъра на тежестта на тялото си.

Японският производител се надява благодарение на Honda Riding Assist всекидневната употреба на мотоциклети дори и за пътувания на дълги разстояния да стане още по-забавна.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти