ГП на САЩ след:
Последно състезание: Япония

Volvo поставя хората в центъра на развитието на коли с автономно задвижване

10.01.2017 | ClubS1 | коментара

Volvo Cars демонстрира подхода си към развитието на автомобили с автономно задвижване, като запозна посетителите на детройтското автомобилно изложение с едно шведско семейство, участващо в работата.

Семейство Хайн е от Гьотеборг. Те участват в реални изследвания, свързани с колите с автономно задвижване, при това в реален трафик.

„Във Volvo Cars вършим нещата по различен начин – винаги сме го правили”, заяви президентът и главен изпълнителен директор на Volvo Car Group Хакан Самуелсон. „Основният ни фокус винаги е бил върху хората и улесняването на живота им. Технологиите би трябвало да подобряват изживяването на потребителите, да направи пътуванията по-сигурни, финансово изгодни и удобни.”

Според Volvo Cars много автомобилни производители в бързината да напредват с разработките си пренебрегват може би най-важното нещо: хората, които ще ги използват. Уникалният подход на Volvo е да определя развитието на технологиите спрямо ролята на пилота, а не обратното.

„Целта на изследователския проект Drive Me е да подобри живота на хората и да има положително влияние върху обществото. Подходът ни към развойните процеси е холистичен, а не чисто технически. Доколкото ни е известно, никой не разработва автономното управление от гледна точка на шофьорите”, коментира старши вицепрезидентът на Volvo Car Group, отговарящият за изследванията и развитието, Хенрик Грийн.

Проектът Drive Me включва излизането на до 100 автономни автомобила около Гьотеборг (Швеция), които ще бъдат управлявани от реални хора в трафик.

„Искаме да научим повече за това как се чувстват хората с автомобил с автономно управление. Какво биха правили, докато колата пътува към дестинацията си”, допълни Грийн.

Шведският автомобилен производител планира първите му напълно автономни автомобили да излязат на пазара до 2021 г.

 

Препоръчваме ви:
Тагове: Volvo, Volvo Cars

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти