ГП на Мексико след:
Последно състезание: САЩ

В F1 има две отделни категории, заяви Сайнц

10.08.2017 | Асен Стоянов, снимка Торо Росо | коментара

Карлос Сайнц смята, че във Формула 1 в момента има две отделни категории по отношение на отборите. Това са първите 3 отбора в шампионата и останалите 7, като Мерцедес, Ферари и Ред Бул имат голяма преднина спрямо всички други.

"Биковете" изостават с около половин секунда на обиколка от първите два тима, но всички след тях са на повече от секунда. Сайнц 7 пъти тази година завърши в зоната на точките, като в Монако стана 6-и. Той смята, че ситуацията ще става още по-лоша за по-малките тимове, тъй като водещите 3 екипа имат по-големи ресурси.

"Иска ми се мисля, е разликата ще намалее малко. А тя е много голяма, коментира испанецът. - Тя се увеличи тази година, като Мерцедес и Ферари се откъснаха напред, защото имат повече ресурси, повече пари да развиват колите си.

Така във Формула 1 в момента имаме 2 различни категории, а това не е F1 такава, каквато трябва да бъде. Затова се надявам следващата година това да не се получава отново. За нас като отбор в средата на колоната, ние дори не гледаме какво правят в Мерцедес например."

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти