ГП на Австралия след:
Последно състезание: OAE

Ред Бул може да използва двигатели на Хонда от 2019 г.

14.09.2017 | Асен Стоянов, снимка Ред Бул | коментара

Екипът на Ред Бул може да се наложи да използва задвижващи системи на Хонда от 2019 г., тъй като сегашният доставчик на тима Рено иска да прекрати сътрудничеството след края на 2018 г., съобщава Motorsport.

От следващия сезон малкият отбор на Дитрих Матешиц – Торо Росо ще ползва агрегатите на Хонда, като официално потвърждение за 3-годишен контракт се очаква съвсем скоро.

От 2019 г. обаче може да се наложи и Ред Бул да прибегне към услугите на Хонда, ако партньорството с Рено бъде прекратено. „Биковете” едва ли ще получат мотори от Ферари и Мерцедес, които преди 2 г. категорично отказаха да доставят двигатели на един от основните си конкуренти в решетката.

Според информацията в момента Рено се опитват да прекратят партньорството с Ред Бул като част от раздялата на Торо Росо с френския концерн. Ако това стане факт, то за Ред Бул няма да остане друга възможност, освен също да премине към Хонда. Обявяване на сделка между Ред Бул и Хонда не се очаква скоро.

В по-далечно бъдеще след 2020 г. е възможно Ред Бул да бъде закупен от компанията Порше и двигателите от 2021 г. на тима да са дело на немския автомобилен производител. 

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти