ГП на след:
Последно състезание: OAE

Атанасов и Янакиев начело в ERT2 след първия ден на рали Фригия

05.05.2018 | Иво Кръстев, снимки ART Racing и АСК Пловдив | коментара Йордан Атанасов и Янаки Янакиев Георги Гераджиев–младши и Георги Гаджев

Йордан Атанасов с навигатор Янаки Янакиев от екипа на ART Racing с Мицубиши Лансър Ево 9 са на първо място в категория ERT2 след първия ден на рали Фригия, което е първи кръг от Европейския рали трофей (ERT) – Балканска зона. Двамата са на 4-о мяста в общото класиране.

Двамата имаха проблеми със спирачките в първите отсечки, които продължиха и след това. Въпреки неприятностите, двамата запазиха аванс от 4.3 сек пред Югур Союлу/Карим Тар с Мицубиши Лансър Ево 9. В един от етапите двамата удариха леко колата в задната част на колата, но без сериозни повреди.

Друг български екипаж - Георги Гераджиев–младши/Георги Гаджев от АСК Пловдив с Форд Фиеста е на второ място при автомобилите с един двигателен мост и клас RC4. Българите са на 33 секунди от лидерите Юмит Джан Оздемир/Батухан Мемишязъджъ.

Третият наш екип - Мирослав Ангелов/Еди Сивов с Пежо 208 R2 от екипа на СК Мегапорт напреднаха в класирането в хода на деня и са 4-и при автомобилите с един двигателен мост, в клас RC4, и също 4-и в ERT3.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти