ГП на след:
Последно състезание: OAE

Жан Тод смята, че Ферари ще остане във Формула 1

17.05.2018 | Иво Кръстев, снимка ФИА | коментара Жан Тод

Босът на ФИА Жан Тод смята, че Ферари ще остане във Формула 1 ако тимът види, че форматът на спорта е добър от 2021 г. Президентът на Скудерията Серджо Маркионе на няколко пъти вече заплаши, че тимът от Маранело ще напусне спорта, ако новите правила от 2021 г. не се харесват на тима.

Наскоро обаче Маркионе заяви, че е окуражен от последните предложения на Liberty Media за промени, но все пак заплахата на Скудерията остава..

"Ферари е емблематичен бранд. Има няколко причина за това, а едната от тях е, че спортът е много важен за тях. Ферари печели от състезанията и те се облагодетелстват от Ферари. Убеден съм, че ако успеем да направим добър формат, те ще продължат да бъдат заинтересовани да са част от спорта."

Тод обаче подчерта, че новите правила трябва да пасват на за всички отбори, включително и потенциални нови, а не само на Ферари.

"Ние трябва да направим нещо, което е добро за 10 тима, а не само за един, каза французинът. - Повече от половината отбори са във финансово затруднение. А това не е добре за водещата дисциплина в моторните спортове. Затова трябва да постигнем разбирателство между всички екипи."

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти