ГП на след:
Последно състезание: OAE

Представянето на моторите на Хонда е много близко до това на Рено, смятат в Ред Бул

11.07.2018 | Асен Стоянов, снимка Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул | коментара Кристиан Хорнер

Представянето на задвижващите системи на Хонда е много близко до това на Рено. Това смята спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер.

„Биковете“ решиха да прекратят партньорството си с френския доставчик след 12 години и да преминат към японците от следващия сезон. Хонда доставя този сезон агрегати на малкия отбор на Дитрих Матешиц - Торо Росо.

Хорнер обясни липсата на скорост на болидите на тима в миналия кръг на Силвърстоун именно с двигателите на Рено. Във Великобритания Верстапен и Рикиардо изоставаха с близо 10 км/ч от пилотите на Мерцедес и Ферари. Това не позволи на Даниел да се бори с Ботас за 4-ото място в края на състезанието.

„Можете да видите, че двата двигателя (Рено и Хонда), са много близки като представяне. Така че всичко опира да това какъв потенциал за развитие имат, каза британецът. - Уикендът беше много тежък за Рено. Това показва тяхното ниво в момента.

Не можеш да скриеш статистиките, които видяхме този уикенд. Има празнина, която трябва да се запълни. Ние имаме голяма вяра, че в Хонда напредват. В това състезание ние бяхме крайно уязвими при защита и при атака.“

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти