ГП на OAE след:
Последно състезание: Бразилия

Макларън внедри само един значителен ъпгрейд през сезона досега, твърди Алонсо

13.08.2018 | Асен Стоянов, снимка Макларън | коментара Фернандо Алонсо

Екипът на Макларън е внедрил само един значителен ъпгрейд по колата си от началото на сезона. Това твърди водещият пилот на тима Фернандо Алонсо.

Тимът от Уокинг започна добре сезона и след първите няколко кръга бе на 4-о място в класирането при конструкторите. След това обаче изостана в развитието си и в момента се намира на 7-а позиция , като бе изпреварен от Рено, Хаас и Форс Индия.

"Отборът ни работи много здраво и сериозно по слабостите на колата, които не бяха очевидни след зимните тестове, каза Фернандо. -  Установихме ги чак в 3-ото и 4-ото състезание.

В Барселона въведохме нов пакет с нов нос и различни други неща. Така подобрихме малко нивото си и съответно се представихме добре в Испания и Монако. Но след това първоначалните проблеми се върнаха и нямахме скорост."

За да подобрят представянето, в Макларън използваха последните няколко петъчни дни от състезателните уикенди за тестове, които целяха да се оправят фундаменталните проблеми на колата с аеродинамиката, които не са били открити при тестовете във въздушния тунел.

По думите на Алонсо, това е помогнало на тима да научи много неща, повечето от които обаче ще могат да бъдат използвани в колата за следващата година.

"Има някои решения на проблемите ни за тази година, но 70% от познанията и разбиранията ни, които събрахме за колата, ще бъдат за проекта през следващата година, защото прилагането им изисква време, каза испанецът. - Виждам много по-ясно бъдеще за тима при разбирането на всички проблеми сега."

Алонсо обясни още, че някои от новите елементи по колата са били експериментални и не са донесли очаквания резултат.

Лятната почивка за Фернандо приключва тази седмица, тъй като той ще участва в 6 часа на Силвърстоун идния уикенд. Надпреварата е част от Световния шампионат за издръжливост, в който Алонсо кара за Тойота. С пост в Туитър пък испанецът загатна, че утре може да има новина около неговото бъдеще.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти