ГП на след:
Последно състезание: OAE

Крис Мийк е подписал договор с Тойота за 2019 г.

10.10.2018 | Иво Кръстев, снимка Ситроен | коментара Крис Мийк

Крис Мийк е подписал договор да кара за екипа на Тойота в WRC през следващата година, съобщава Аутоспорт. След серия от катастрофи в началото на този сезон, британецът беше освободен в края на май от Ситроен и остана без място.

От 2019 г. обаче той изглежда ще стане съотборник на От Танак и Яри-Мати Латвала в японския тим, където ще замени Есапека Лапи. Очаква се последният да премине в Ситроен, което ще бъде обявено на 18 октомври.

Спортният директор на Тойота Томи Макинен отказа да коментира подробности за пилотския състав на тима за 2019 г., но заяви, че Мийк и Крейг Брийн са сред наблюдаваните състезатели.

„Двамата имат потенциал. И реално ние нямаме кой знае колко опции, ако искаме да се борим за световната титла при отборите през следващия сезон, каза Макинен. - Подготвяме се за възможни промени в тима. Разглеждаме потенциалните алтернативи."

В тази връзка водещият пилот на Тойота Танак заяви, че не той взема решенията и не той избира пилотите, но Крис е бърз състезател и всички знаят това. "Като цяло мисля, че с него бихме били силен пилотски състав", добави естонецът.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти