ГП на след:
Последно състезание: OAE

Хамилтън няма да подарява победа на Ботас

08.11.2018 | Асен Стоянов, снимка Мерцедес | коментара Люис Хамилтън и Ботас

Люис Хамилтън заяви, че в тима на Мерцедес нямат намерение да подаряват победа на съотборника му Валтери Ботас до края на сезона във Формула 1.

През този сезон британецът бе пропуснат от Ботас да спечели победата в Русия, а преди това в Германия финландецът получи нареждане да не го атакува повече след рестарта на състезанието.

След като Люис спечели световната титла този сезон, сега в Бразилия бе запитан дали не би пуснал Ботас да спечели състезание до края на сезона, ако двамата са на първа и втора позиция към края. В отговор Хамилтън каза, че в екипа не планират подобно нещо.

"Тимът няма да вземе такова решение да нареди да пусна Ботас, каза Люис. - Ако съм в позицията да го направя, няма да отправя запитване за такова нещо, защото не смятам, че той би го искал. Той би желал да спечели сам. Не мисля, че Валтери има нужда от подарени победи."

Самият Ботас, който взе полпозишъна миналата година на Инетрлагос и завърши 2-и, потвърди, че няма интерес към такива неща: "Определено не искам да спечеля победа, която ми е подарена. Искам да победя сам. Това е целта ми за този уикенд. Но това зависи изцяло от мен."

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти