ГП на след:
Последно състезание: OAE

Фетел: Загубата на титлата през 2009 г. бе по-неприятна от сегашната

09.11.2018 | Асен Стоянов, снимка Ферари | коментара Себастиан Фетел

Себастиан Фетел заяви, че загубата на титлата през 2009 г. е била по-неприятна от тази сега. Тогава германецът бе в първия си сезон с Ред Бул и се бореше за короната с Дженсън Бътън, но кръг преди края загуби битката от пилота на Браун GP, който беше натрупал сериозна преднина в началото на сезона.

Сега Фетел бе победен от Люис Хамилтън с Мерцедес, който взе своята 5-а титла и изпревари Себастиан в това отношение, Последния има 4 поредни с Ред Бул в периода 2010-2013 г. Мнозина смятат, че поражението този сезон е най-болезненото в кариерата на Фетел, но той не смята така.

"Вече за 3-и път съм в тази позиция да загубя битката за титлата, каза Себастиан в Бразилия. - Така се случи и през 2009 и 2017 г., но може би тази през 2009 г. беше най-лошата. Това ми беше първата възможност, а никога не знаеш какво ще ти донесе бъдещето и дали ще имаш още един шанс."

Фетел каза още, че за него не е опция да се предава в стремежа си да спечели титлата с Ферари в бъдеще. "Аз още имам мисия в отбора и още искам да спечеля шампионата, каза германецът. - Това не се е променило. Последното състезание беше тежко за преглъщане, каквато може би ще бъде и зимата."

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти