ГП на след:
Последно състезание: OAE

Новите предни крила само ще увеличат разликата между отборите, смята Хорнер

08.12.2018 | Асен Стоянов, снимка Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул | коментара Кристиан Хорнер

Новите предни крила във Формула 1 от следващия сезон, които ще са по-широки и с по-опростени само ще увеличат разликата между отборите, вместо да ги намалят. Това смята спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер. Идеята с тях е изпреварванията да станат по-лесни и съответно състезанията по-интересни и непредвидими.

Според Хорнер обаче това едва ли ще се случи, а по-скоро големите отбори отново ще имат сериозно предимство пред останалите, използвайки по-добре ресурсите си за направата на новите елементи.

"Крилата ще имат някакъв ефект, но само малък, каза Кристиан пред Motorsport. - Един тим ще се справи добре с новите спойлери, друг не толкова. Затова ще имаме още по-голяма разлика между отборите, защото някои екипи ще се възползват от промяната, а други не."

Според него ще бъде интересно да се види как отборът му Ред Бул ще се справи с промените, като колите на "биковете" обикновено имат отлично шаси и притискаща сила. Той обаче не даде еднозначен отговор дали измененията ще са в ползва на тима му или не.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти