ГП на след:
Последно състезание: OAE

Верстапен ще изтърпи част от наказанието си в кръга от Формула Е днес

12.01.2019 | Асен Стоянов, снимки Ларс Барън/Ред Бул Контент Пуул | коментара Макс ВерстапенИнцидентът между Верстапен и Окон

Макс Верстапен ще изтърпи част от наказанието си - 2 дни общественополезен труд по време на днешния втори кръг от Формула Е за еПри на Маракеш в Мароко.

То му беше наложено за физическите му удари и бутания срещу Естебан Окон след инцидента им в Гран при на Бразилия в края на миналия сезон.

Според информация на Motorsport присъствието на Макс в Мароко е избрано, тъй като това е първото подходящо състезание с едноместни болиди за годината от висок ранг, на което холандецът може да присъства.

Пилотът на Ред Бул ще наблюдава изпълняваните процедури от стюардите на ФИА в стаята на рейс контрола. Сред стюардите днес ще бъде бившият пилот от Формула 1 Витантонио Лиуци. Засега не е ясно кога и къде Макс ще изтърпи втория ден от санкцията си.

Най-бърз в първата тренировка в Маракеш беше Робин Фринс от Virgin Racing. Квалификацията е по-късно днес от 13:00 часа българско време, а състезанието от 17:00 ч. и може да бъде наблюдавано по Евроспорт.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти