ГП на Мексико след:
Последно състезание: САЩ

Форд модернизира бестселъра Куга...

брой 202 | 14.03.2017

68-ия сезон във Формула 1 се очаква с подчертан интерес по много причини. За първи път от 1966 г. правилата се промениха така, че автомобилите да станат по-бързи и по-силни. Скоростта в обиколките, особено в квалификациите, ще е много по-висока, а болидите изглеждат впечатляващо с широките си гуми и ниски крила. 


Разнообразието от идеи при конструирането им при толкова драстична промяна е наистина огромно. Това е една от важните ни теми в този брой. Игрите в сивата зона на регламента обаче са не по-малко любопитни и бяха основна част от разговорите в падока по време на тестовете в Барселона тази зима. На тях също отделяме подобаващо място, както и на кариерата на един от новите пилоти във Формула 1 – Естебан Окон.


20-годишният французин отдели специално време, за да ни разкаже повече за себе си преди началото на новия сезон, в който мнозина са убедени, че той ще бъде една от изгряващите звезди. Дали това ще се случи не е никак сигурно. Нямат отговори и далеч по-големите въпроси като този Дали след толкова промени в колите, гумите, дори самите състезания ще има изравняване на силите. Ще станат ли надпреварите по-интересни. Мненията за възможната промяна са поне по-разнообразни и са в целия спектър – от твърдения, че Мерцедес са все така смятани и са абсолютни фаворити, до приятна изненада от темпото и решенията на Ферари. Трети, като Фернандо Алонсо (за него има друго специално място) са по-скоро убедени, че Ред Бул ще бъдат големите претенденти за короната.


Надеждата при всички случай е силите да са поне по-близки, защото от това което научихме още в Барселона (и е част от друг текст гумите на Пирели ще позволяват по-малко спирания в бокса), изпреварванията ще са по-малко, което няма да се отрази кой знае колко позитивно и на динамиката в състезанията.


Към атрактивността на надпреварите и шампионата в Гран при преди точно 30 години ни връща пък историята в този брой, може би с надеждата да видим подобен шампионат и през 2017 г. Извън Формула 1 този път поглеждаме към навигаторите в световните ралита, чиято работа е изключително интересна днес.


Не бих искал да пропуснем и традиционните си представяния на два от най-оригиналните и авангардни нови автомобила на пазара VW Пасат GTE и новия Форд Куга.

Иван Тенчев


Четете ни в електронен формат в сайта e-spisanie.com

Статии в броя

Избрано видео

  • Рейс инженерът на Фетел обяснява как Ферари се подготвя за старт на нова пистаРейс инженерът на Фетел обяснява как Ферари се подготвя за старт на нова писта
  • Новият Ситроен за WRC направи първи тестНовият Ситроен за WRC направи първи тест
  • Фелипе Маса младши победи Рикиардо на „Crazy Cart”Фелипе Маса младши победи Рикиардо на „Crazy Cart”
  • Каскадьор направи задно салто над преминаващ с почти 100 км/ч болид от Формула ЕКаскадьор направи задно салто над преминаващ с почти 100 км/ч болид от Формула Е

Горещи Оферти