Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Вярваме в Люис, а Дженсън в сравнение с него още не...

Уитмарш: Вярваме в Люис, а Дженсън в сравнение с него още не е взел победа

42
0
Люис Хамилтън

Объркана квалификация, спукана гума, още един удар с Фелипе Маса и борба за възстановяване в състезанието – Гран при на Япония се оказа поредната трудна надпревара за Люис Хамилтън. Световният шампион за 2008 г. наистина преживява може би най-лошата година в кариерата си, но въпреки всичко екипът на Макларън продължава да вярва в него, твърди шефът на тима Мартин Уитмарш.

Спуканата гума и инцидентът му струваха едно или две места. Но в момента Люис трябва да остане спокоен, дисциплиниран. Ще си върне формата. Няма причина да не празнуваме в края на седмицата негова победа в Корея – надявам се да стане. Що се отнася до необходимата подкрепа, то или си невероятно силен и устойчив и не се нуждаеш от никого, или си емоционален и ти е трябва опора. Аз вярвам, че Люис я намира в отбора ни, но е необходимо и сам да открие някои неща. В определени ситуации всеки има нужда от друг човек, но в екипа ни няма човек, който да не вярва в Люис Хамилтън – заяви той.

Положението се променя, при това понякога твърде бързо и пилотът само трябва да запази хладнокръвие, допълни Уитмарш. Запитан дали настоящата форма на Дженсън Бътън допринася за лошото състояние на Хамилтън, той призна, че е възможно.

Дженсън доказва, че е невероятен съотборник. Мнозина го сметнаха за луд, когато подписахме с него, казваха, че Люис ще го съсипе. Но Дженсън остана с вдигната глава. Веднага разбра какви са талантът и скоростта на Люис, но реши, че ще върши своята работа възможно най-добре. Не забравяйте, че той има пет години повече професионално развитие. Лош статистик към, но Дженсън спечели състезание някъде след около 110 Гран при, в които бе участвал. В сравнение с Люис дори не е взел победа. А всички имаме огромни очаквания, както и самият Хамилтън – те лежат на много младите му рамене. Но той ще се справи, силен боец е. Сигурен съм, че много скоро всичко ще е наред – добави Уитмарш.