Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трябва да спрем да подаряваме точки на Фетел, смята Лауда

Трябва да спрем да подаряваме точки на Фетел, смята Лауда

50
0
Люис Хамилтън,Ники Лауда

Шефът на борда на директорите на Мерцедес във Формула 1 Ники Лауда заяви, че тимът му трябва да спре да подарява точки на Себастиан Фетел.

Пилотът на Ферарио е начело в шампионата, но след победата на Люис Хамилтън в Гран при на Белгия преднината на Фетел пред британеца е само 7 точки.

Според Лауда Ботас трябва да започне да изпълнява ролята на втори пилот и да помага повече на съотборника си Люис Хамилтън в битката му за световната титла. В момента Ботас е трети в шампионата на 34 точки от съотборника си и на 41 от Фетел. В Белгия Валтери финишира едва пети, от което Лауда не бе никак доволен.

„Това подаряване на точки трябва да спре веднага, заяви Лауда, визирайки на случилото се в Унгария, когато Хамилтън върна позицията на Ботас и финишира 4-и зад него. – Аз станах шампион с половин точка и загубих шампионата с 1 точка, така че осъзнавам колко е важна всяка една.

Знам точно какво трябва да се направи. Ботас нямаше силен уикенд в Белгия, така че вече е ясно, че Люис има по-голям шанс в шампионата, и ако той не беше подарил тези три точки в Будапеща, сега щеше да е само на четири от Фетел.“