Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не се притеснява от инцидентите в последните две състезания и от...

Райконен не се притеснява от инцидентите в последните две състезания и от последната година в Англия

36
0

Кими Райконен заяви, че не се притеснява от инцидентите в Канада и Австрия в последните два състезателни уикенда. Финландският пилот на Ферари обясни, че всичко случило се е зад гърба му и гледа с надежда към надпреварата във Великобритания.

„Не ме притеснява и катастрофата от миналата година, защото всяко състезание е различно“, заяви Кими на пресконференцията, дъвчейки дъвка. „Колата е много по-добра отколкото миналогодишната. Да, може би не е достатъчно бърза, за да предизвикаме Мерцедес по начина, по който бихме желали, но прогресът е много по-сериозен, отколкото хората смятат.

Ние продължаваме да работим и да се развиваме, и се надяваме до края на годината да отбележим допълнителен напредък.“

Според анкетата на асоциацията на пилотите във Формула 1 (GPDA) Райконен е най-обичаният и популярен пилот в серията. На въпрос дали това го изненадва и дали го ласкае, финландецът в типичния си стил отговори, че няма никакво обяснение за мнението на хората и че не прави нищо специално, за да се хареса.

Райконен бе запитан, дали проявява интерес към Формула Е и дали би карал в този шампионат. Финландецът обаче откровено заяви, че той не би приел оферта от отбор състезаващ се в тази серия, защото не смятал шампионата за достатъчно предизвикателство по отношение на скоростта. Въпреки това той следял случващото се във Формула Е.

Дженсън Бътън също не вижда своето бъдеще в тази серия, защото за него моторните спортове го привличали заради мириса на бензин, звука на двигателите и скоростта. Той обаче също с интерес следял случващото се във Формула Е, защото там карали множество бивши негови съперници от Гран при. Бътън бе пределно откровен и по отношение на положение в отбора на Макларън.

„За мен ще е голяма радост да се състезавам пред собствена публика, въпреки че моментното положение, на което се намира отбора не е блестящо“, обясни Бътън. „Въпреки това ние продължаваме да работим усилено и да се стремим да бележим напредък. Даваме всичко от себе си, за да постигнем оптималните резултати спрямо възможностите на техниката.“