Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Виетнам също е под сериозна заплаха

Гран при на Виетнам също е под сериозна заплаха

1006
0
Виетнам
Трасето във Виетнам, снимка: VGPC

Състезанието за Гран при на Виетнам също може да бъде отложено. Причината е разпространението на коронавируса COVID-19 по света. Надпреварата трябва да е трети кръг от шампионата на F1 и първата в историята на страната. По график тя трябва да се състои на 3-5 април.

Още преди няколко седмици се появиха информации, че състезанието е застрашено, след като бе отложена Гран при на Китай. Виетнам вече спря да издава визи за хора от много от страните, в които има случаи на коронавируса. Към списъка последно бяха добавени Дания, Норвегия, Финландия, Швеция, Великобритания, Германия, Франция и Испания.

Във Виетнам случаите на COVID-19 не са толкова много – 35 към днешна дата. Но властите в страната искат да ограничат максимално влизането на чужденци от държави с бум на вируса.

Днес изпълнителният директор на Формула 1 Чейс Кери бе в Ханой, за да проведе среща с организаторите. Официално решение относно Гран при на Виетнам до момента няма. Но според източник на Motorsport Week отлагането ще бъде обявено в следващите дни, освен ако ситуацията с вируса не се подобри бързо.