Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул не са обмисляли да прилагат заповеди от бокса в...

В Ред Бул не са обмисляли да прилагат заповеди от бокса в Сочи, заяви Хорнер

31
0

В Ред Бул не са обмисляли да прилагат заповеди от бокса в Сочи, заяви шефът на тима Кристиан Хорнер.

Коментарът бе направен вследствие на ситуацията, при която Даниел Рикиардо каза по радиото, че съотборникът му Себастиан Фетел го бави. Инструкция от питуола не последва и състезанието продължи, като в крайна сметка австралиецът завърши седми. Четирикратният световен шампион бе зад него – осми.

– Не е имало дискусии за размяна (на пилотите). Беше много ранен етап от надпреварата и можеха да се развият различни сценарии. Нямаше никакъв смисъл. В крайна сметка Даниел е на 92 точки назад, а максимумът, който може да се спечели до края на сезона, е 100. Трябва да спечели трите последни старта, а Люис [Хамилтън] или Нико [Розберг] да не финишират, а това е малко вероятно – обясни англичанинът.

Хорнер бе сред първите, поздравили председателя на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда за спечелената вчера конструкторска титла, с което бе прекъсната серията на Ред Бул, взели четири поредни трофея.

– Имахме известно време да свикнем с идеята! – пошегува се Хорнер в отговор на въпроса дали е разочарован от станалото. – Всъщност от февруари насам. Но Мерцедес всъщност свършиха най-добрата работа тази година. Подобно постижение те мотивира допълнително. Знаем колко работа е нужна, за да спечелиш световен шампионат, а да го направиш четири поредни пъти е огромно постижение. Нашият сезон е катастрофален, но все още сме втори. Ние сме единственият друг отбор (освен Мерцедес) с победа тази година, даже три. Смятам, че да доведем битката до такъв късен етап на сезона, е резултат само по себе си. Да се надяваме, че ситуацията със задвижващите системи ще се подобри, така че догодина да окажем по-сериозна съпротива.