Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще направи двудневен тест в Бахрейн

Алонсо ще направи двудневен тест в Бахрейн

1207
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Рено

Фернандо Алонсо ще направи двудневен тест в Бахрейн през следващата седмица – на 4-5 ноември. Той ще е зад волана на RS18 – автомобила на Рено от 2018 г. С двегодишна кола може да се кара без ограничения. Досега Алонсо направи филмов ден с френския тим, през който са позволени до 100 км с настоящия болид. Предстоящите изпитания на двукратния световен шампион ще са част от 4-дневен тест, който Рено организира за състезателите от академията си за млади таланти.

От Рено потърсиха няколко възможности да дадат на Фернандо шанс да кара сегашния автомобил на отбора. От екипа дори изпратиха молба испанецът да бъде допуснат до теста за млади пилоти след края на сезона. Тя обаче бе отхвърлена.

Алонсо вече работи усилено с отбора от Енстън – основно на симулатора в базата на екипа

Естебан Окон посочи, че от това има полза, тъй като дава допълнителна гледна точка и посока за работа в състезателните уикенди.

Самият Фернандо сподели след филмовия ден на пистата Каталуния, че е приятно изненадан от R.S.20.

„Беше изумително да карам отново такъв автомобил, да почувствам отново скоростта, как всичко се случва толкова бързо завой след завой. Как болидът спира и всичко, което един F1 болид може да предложи. Прекрасно бе да усетя всичко това отново“, сподели Алонсо

Колата бе приятна изненада. Знаем, че се представя добре в последните няколко надпревари. Със сигурност има добър потенциал. Последният път, когато карах с двигател Рено, бе през 2018 г. Видях напредъка, който е постигнат от тогава досега. Всичко се усещаше чудесно. Не успях да извлека максимума от болида, защото още не съм наваксал.“

 

View this post on Instagram

 

Entrando en calor ☀️❄️. 🚴

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on