Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън търсят място на Кевин Магнусен в F1

Макларън търсят място на Кевин Магнусен в F1

41
0
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен вече заяви, че желанието му е да кара във Формула 1 през следващия сезон 2014 г., а по време на уикенда за Гран при на Унгария шефът на Макларън Мартин Уитмарш заяви, че и тимът ще търси място на младия датчанин. Вероятността обаче 20-годишният пилот да отиде в Уокинг не е голяма.

Да, търсим начин да направим точно това (да доведем Магнусен в F1) – каза Уитмарш. – Бяхме предложили на Форс Индия да кара за тях в теста за млади пилоти и те се бяха съгласили. В последния момента обаче промениха плановете си. И като се има предвид, че той вече знаеше, че ще тества за Форс Индия, решихме, че ще е редно да му дадем време в колата.

Кевин, който в момента води в генералното класиране на Формула Рено 3.5, е наясно със ситуацията. Той сподели малко след тренировките с Макларън, че ще опита с други екипи, ако няма шанс да кара в екипа от Уокинг. Освен това допълни, че при подобна ситуацията връзките му с тима няма да пострадат.

Макларън имат споразумение за техническо партньорство с Форс Индия, което обаче няма да бъде продължено догодина.

Към един пилот на Макларън има огромни очаквания и е под страхотно напрежение. Знам, че е имало и изключения, но по принцип не взимаме дебютанти. Стараем се да развиваме пилоти в дългосрочен план. Формула 1 не е никак благосклонна към младите момчета. Ние понастоящем имаме няколко интересни програми, но ще изминат няколко години преди те да имат реално влияние върху отбора ни – допълни Уитмарш.