Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели сменят гумите софт за Бахрейн с медиум

Пирели сменят гумите софт за Бахрейн с медиум

47
0
гуми,Пирели

Пирели решиха да сменят гумите софт за Гран при на Бахрейн със сместа медиум. Хард остават втория тип, който отборите от Формула 1 ще могат да ползват през уикенда на пистата Сахир.

Меката смес – софт – бе използвана за първи път в Китай миналия уикенд. Износването й бе толкова високо, че никой в надпреварата не изкара повече от 7 обиколки с нея. По толкова тура със софт направиха Дженсън Бътън, Макс Чилтън, Ромейн Грожан, Нико Хюлкенберг, Пастор Малдонадо, Фелипе Маса, Серхио Перес. Люис Хамилтън пък още след петъчните тренировки заяви, че усещането било като че ли този тип гуми не са подходящи за трасето до Шанхай.

Изборът на хард в комбинация с медиум за четвъртия кръг от световния шампионат е значително по-консервативен, но въпреки това Пирели смятат, че състезанието ще е напрегнато.

Очакваме около 3 спирания на кола, въпреки че ще трябва да видим какво е положението в петък и да прегледаме данните, за да дадем по-прецизно предвиждане – заяви моторспорт директорът на компанията Пол Хембри.

В Китай всички екипи с изключение на Макларън бяха със стратегия с 3 бокса. Бътън и Перес единствени изминаха състезателната дистанция само с две смени. Дженсън направи и най-дългата серия с медиум – 26 обиколки. Победителят Фернандо Алонсо стартира от трета позиция на грида със софт, след което три пъти сменя с нови медиуми (в 6-та, 23-та и 41-ва от общо 56 обиколки).

– Пистата в Бахрейн е една от най-натоварващите за гумите, най-вече заради високите температури. Едно от основните предизвикателства там е, че еволюцията на трасето е трудно предвидима, а и зависи от това колко пясък се нанася на асфалта. От видяното миналия сезон обаче смятаме, че ще има различни стратегии – допълни Хембри.