Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Беърман не мисли за преминаване във Ферари в бъдеще

Беърман не мисли за преминаване във Ферари в бъдеще

1041
0
Оливър Беърман
Оливър Беърман, снимка Хаас

Оливър Беърман не мисли за преминаване във Ферари в бъдеще. Британецът ще кара за Хаас през следващия сезон. Мнозина обаче смятат Беърман за евентуален наследник на Люис Хамилтън, който ще се присъедини към Скудерията от началото на 2025 г.

Беърман направи изненадващ дебют по време на Гран при на Саудитска Арабия. Британският тийнейджър заместваше Карлос Сайнц, който трябваше да се подложи на операция. Беърман се представи много силно зад волана на Ферари SF-24. Той финишира седми и добави 6 точки към своя актив

Доброто представяне на Беърман веднага повдига спекулациите, че той ще кара за Хаас от следващия сезон. Първоначално Аяо Комацу не гарантираше, че отборът ще вземе британеца на всяка цена. После обаче стана ясно, че Беърман е фаворит за едното място в тима, овакантено от Нико Хюлкенберг. Германецът ще кара за Заубер от 2025 г. нататък.

Беърман записа няколко тренировки зад волана на Хаас VF-24. Миналата седмица отборът официално потвърди привличането на британеца. За момента не се знае кой ще бъде съотборник на Беърман. Според последните слухове, това най-вероятно ще бъде Естебан Окон.

Младият британец е смятан за един от най-големите млади таланти в моторните спортове. Мнозина предвиждат светло бъдеще за него в F1 и дори вярват, че един ден Беърман ще бъде титулярен пилот на Ферари.

Догодина Скудерията ще разполага с Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион хвърли бомба, след като реши да напусне Мерцедес още преди старта на тазгодишната кампания. Говори се, че договорът на Хамилтън е за три години. След това се очаква той да прекрати кариерата си и да бъде наследен именно от Беърман.

Младият британец коментира темата дали се надява един ден да бъде титулярен пилот на Ферари. Той призна, че остава здраво стъпил на земята и възнамерява да се възползва максимално от повишението си догодина.

„Трудно е да не мисля за това, но не мисля за него“, заяви Беърман. „Чувствам, че единственото, което мога да направя, е да се представям по най-добрия начин. Това е моята цел.“

„Всичко, което идва след това, не е под мой контрол. В момента се фокусирам върху бъдещето си с Хаас и съм наистина развълнуван да започна работа с отбора.“

Беърман вижда Хаас като важно стъпало в кариерата си в F1. Разбира се, неговата дългосрочна мечта остава един ден да бъде титулярен пилот на Ферари

„Дългосрочната ми мечта си остава същата. Искам да успея във Формула 1“, каза британецът.

„Искам да печеля състезания и шампионати. С подкрепата и лоялността, които Ферари ми и показа, е съвсем правилно да искам да го направя с тях. Това е мечтата на всяко момче. Дебютът ми с тях я направи още по-силнa. По същия начин гледам на това и в краткосрочен и средносрочен план.

„В краткосрочен план искам да завърша на силна позиция във Формула 2 и гледам към следващата година [в средносрочен план] с Хаас. Честно казано наистина се вълнувам за това“, завърши Оливър Беърман.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)