Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари доволни, че завършиха пред двата Ред Бул-а и единия Макларън

Във Ферари доволни, че завършиха пред двата Ред Бул-а и единия Макларън

2715
0
Шарл Льокле, Ферари F1
снимка: Ферари

Шарл Льоклер взе неочакван подиум в Гран при на Белгия, в която по принцип финишира четвърти. Съотборникът му Карлос Сайнц се нареди шести на пистата Спа-Франкоршамп. Шефът на Ферари Фредерик Васьор заяви, че „състезанието е било добро от гледна точка на чистото темпо“.

„Всички бяхме изненадани от много ниското износване на хард и обратно – твърде голямото износване на медиум. Всички зад Джордж [Ръсел] завършиха в рамките на 10 секунди, което всъщност е нещо много добро за спорта и шампионата“, посочи Васьор.

„Нашето цялостно темпо бе добро. Успяхме да финишираме пред двата Ред Бул-а и един Макларън, което на Спа е не твърде лошо представяне. На писта, която е по-трудна за нас, намерихме още малко представяне, но все още ни липсват една-две десети, за да можем отново да се борим както трябва за победи“, допълни ръководителят на Ферари

Льоклер заяви, че не е особено доволен от своето състезание, защото във Ферари очаквали да са на нивото на Мерцедес. И той обаче посочи, че положителното е финал пред съперниците от Ред Бул и единия болид на Макларън.

„По отношение на гумите и стратегията очаквахме много повече грейнинг на харда, който обаче работи добре, докато с медиум имахме повече проблеми. Мислех, че правим първия питстоп твърде рано. В ретроспекция обаче хардът се оказа наистина добра гума“, каза още монегаскът.

Пилотът на Ферари от Монако бе доволен, че е имал достатъчно темпо, за да остане пред Макс Верстапен

Той сподели, че се е надявал на по-добър резултат точно преди ваканцията преди да разбере, че всъщност бележи подиум.

Сайнц коментира, че за него надпреварата бе трудна.

„Ние решихме да използваме различна стратегия в сравнение с всички около нас. Стартът и първият стинт бяха много добре, но за съжаление мисля, че нямахме достатъчно скорост, за да проработи това в наша полза. Първата половина на сезона бе истинско предизвикателство поради много различни причини, но съм сигурен, че ще се върнем по-силни след лятната ваканция. Благодаря на всички за подкрепата. Ще се видим на Зандвоорт!“, заключи испанският пилот на Ферари.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)