Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хотели предлагат с 50% по-ниски цени за тазгодишната Гран при на Лас...

Хотели предлагат с 50% по-ниски цени за тазгодишната Гран при на Лас Вегас

1105
0
Гран при на Лас Вегас, Лас Вегас
снимка: Андро Дюлгерян

Интересът към второто издание на Гран при на Лас Вегас изглежда е по-нисък в сравнение с първата надпревара в световната столица на хазарта. Предлаганите стаи и апартаменти, намиращи се близо до трасето на прочутия Стрип, са наполовина по-евтини в сравнение с 2023 г. Информацията бе оповестена в местни медии след разговор на управляващия мениджмънт на MGM Resorts относно продажбите на комплекса до края на годината. Те са изразили очакване интересът да се засили с приближаване на състезанието. Ако обаче има свободни места, то цените обикновено падат непосредствено преди самата надпревара. Миналата година имаше оферта, която точно преди старта поевтиня с 83%.

Гран при на Лас Вегас е различна от другите две състезания в Съединените щати – стартовете в Маями и на пистата Circuit of the Americas до Остин, Тексас. Причината е, че Формула 1 купи недвижима собственост и постройки в самия град. Инвестицията възлезе на почти половин милиард долара и ще се търси възвръщаемост в дългосрочен план. От Либърти Медия отдавна искаха да има повече Гран при стартове в САЩ, но въпросът е дали правилно прецениха интереса на американците към спорта.

Намалелият интерес към възможностите за отсядане в Лас Вегас, свързани с F1 старта там и съответно 50% по-ниските цени на хотелските стаи не е положителен знак

В разговора на мениджмънта на MGM Resorts с инвеститорите е било посочено, че комплексът разчита и на това, че в края на уикенда, когато ще е състезанието, ще има и мач от националната футболна лига, който може да доведе хора в града. Това обаче едва ли ще повиши цените на стаите. И ако интересът не е достатъчно висок, то ситуацията за Гран при на Лас Вегас може рязко да се влоши. По-рано тази година Мерилин Къркпатрик от местната община заяви, че ако второто издание на състезанието не се получи както трябва, може и да няма трето.

„Нямаме избор – трябва да се справим по-добре. Това означава посетителите да имат възможност да се придвижват. Избирателите ни трябва да могат да минават безпрепятствено и лесно, бизнесите – да останат отворени и да оцелеят. Имаме план за трафика, който според мен изглежда далеч по-добре“, заяви Къркпатрик.

Проблемът с придвижването и на автомобили, и на хора през 2023 г. бе сериозен. Стигна се до дела от собственици на малки бизнеси заради понесените заради състезанието загуби. Къркпатрик заяви, че заради продължаващите съдебни процедури не може да каже нещо конкретно по въпроса. Според нея обаче всяко събитие, което промотира Лас Вегас, има стойност.

„Организираме страшно много събития – над 9000. Смятам, че е необходимо да се справим много по-добре в сравнение с миналата година преди да се правят преценки“, допълни Къркпатрик.

На въпрос дали общината има избор и може ли да прекрати договора за домакинство ако няма напредък отговорът бе:

„Комисията бе много ясна: „Ще организирате нещата по определен начин или няма да има трети път“. Но ние сме организирали много събития и първата година винаги е трудно.“

„Тук става дума за уникално събитие, което е в сърцето на общността ни, 120 000 души от която трябва да ходят на работа всеки ден. Ние сме длъжни да подсигурим тези хора“, допълни Къркпатрик.