Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун описа реакцията на Ферари като пълна шега

Екълстоун описа реакцията на Ферари като пълна шега

37
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун определи реакцията на Ферари, които поискаха разяснение от ФИА за изпреварването от страна на Себастиан Фетел (Ред Бул) на Жан-Ерик Верн (Торо Росо), като пълна шега.

В Гран при на Бразилия немският пилот изпревари този на Торо Росо в участък, където имаше предупредителни жълти светлини. В такава ситуация задминаванията по принцип са забранени. Впоследствие обаче бе установено и доказано, че между двата предупредителни сигнала маршал развява зелено знаме и това обозначение е с предимство спрямо електронната система. Това означава, че Фетел не е нарушил правилата, което бе потвърдено и от източници от ФИА. Все още се очаква да излезе и официалното съобщение на федерацията.

Мнението на Екълстоун е, че излишните разисквания по въпроса са вредни за тазгодишния шампионат:

Жалко е, защото всичко мина толкова добре – каза британецът пред вестник Телеграф. – Беше страхотно състезание, страхотен шампионат. Сега всички говорят за това. Проблемът е, че никой не знае какво става.

Според Екълстоун действията на Ферари са пълна шега:

Според правилата е нормално да протестираш. Те изпуснаха времето за контестации. Факт е, че беше показан зелен флаг, което никой не оспорва. Това е пълна шега. Това, което казват в писмото, е грешно. Не смятам, че трябва да се предприемат каквито и да било действия. Това е напълно грешно. Личното ми мнение е, че това не е в стила на Ферари. Мисля, че те ужасно искаха да победят. Но нищо няма да стане. Случаят е обречен на провал още преди започването му.