Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер готов за дъжд и в състезанието

Шумахер готов за дъжд и в състезанието

49
0
Михаел Шумахер

С грешен визьор карал Михаел Шумахер във втория квалификационен сегмент на пистата Силвърстоун, обясни седемкратният световен шампион след финала на сесията за разпределение местата на стартовата решетка за Гран при на Великобритания. Той се нареди трети и ще стартира от втора редица.

Прилично конкурентоспособни сме и с двата типа гуми за мокро, така че дъждът е добре дошъл утре – коментира Шумахер. – Във втората част от сесията бях с грешен визьор и не виждах почти нищо. Съвсем накрая пък е трудно да решиш как да вървиш, но интермедиите определено бяха правилният избор. Не исках да сбъркам и затова внимавах в последния бърз тур. За щастие се възстановихме се добре, върнахме си ритъма и нещата се получиха. Постижението е чудесно за мен, за момчетата ми и продължаваме напред.

Германецът още в четвъртък заяви, че има по-голям шанс за добро представяне на дъжд, отколкото на суха писта. Днес той отново демонстрира добра форма, въпреки че в най-лошите условия изпусна колата няколко пъти и дори се завъртя. Точно тогава обаче доста от колегите му призоваваха квалификацията да се спре, тъй като на практика е невъзможно да се кара.