Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Дъждът би бил чудесна възможност за нас

Шумахер: Дъждът би бил чудесна възможност за нас

39
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер вярва, че състезание на мокро на Силвърстоун би могло да е предимство за него и тима му Мерцедес. Отборът ще се бори за добро представяне в Гран при на Великобритания след подиума на седемкратния световен шампион във Валенсия.

Определено е възможност, това е ясно – коментира Шумахер прогнозата за дъжд. – Със сигурност бихме имали по-голям шанс, отколкото на суха писта. Ако се върнем към Малайзия, където бе мокро, не изглеждахме много силни, но разбрахме какви са причините за това – точно както сме наясно и защо в Австралия на сухо трасе не вървяхме кой знае колко добре. Затова би било чудесна възможност да се докажем и бих приветствал дъжд в правилния момент – допълни германецът.

Пилотът каза още, че подиумът от Валенсия е бил невероятна мотивация за по-нататъшната работа – и неговата, и на тима.

Беше чудесно след няколко не толкова добри надпревари, особено за момчетата, които работят по моя автомобил. Затова и не пръсках толкова с шампанското – исках да оставя повече за тях. Усещането бе прекрасно, особено след като в продължение на една трета от дистанцията изглеждаше, че сме извън точките. После нещата се обърнаха, а и колата бе силна. Гумите издържаха и бе чудесно да напредваме стъпка по стъпка – каза още Шумахер.