Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на Шумахер ще бъде решено в следващите шест седмици, заяви Рос...

Бъдещето на Шумахер ще бъде решено в следващите шест седмици, заяви Рос Браун

32
0
Михаел Шумахер

Бъдещето на Михаел Шумахер ще бъде решено през следващите шест седмици, заяви шефът на Мерцедес във Формула 1 Рос Браун. В този период тимът трябва да реши какво ще прави с пилотите за следващата година и съответно ще се изясни какво ще се случи и със седемкратния световен шампион.

Решението дали Шумахер ще продължи да се състезава или не е една от най-обсъжданите теми в падока вече месеци наред, тъй като договорът му приключва в края на настоящия сезон. Самият пилот отказа да коментира и заяви няколко пъти, че е съсредоточен върху надпреварите и ще мисли за по-нататък едва към края на състезателната година.

Ще вземем решение това лято. Не сме говорили задълбочено относно ситуацията, но знаем, че трябва скоро да имаме конкретна позиция – обясни Браун по време на форума за фенове на асоциацията на отборите в F1 FOTA. – Нещата могат да се случат по много различни начини. Но този сезон Михаел кара по най-добрия начин в сравнение с последните години, тоест откакто е с нас. Беше разочароващо да нямаме по-хубави резултати на пистата, но имаше проблеми с автомобила. Справихме се с тях постепенно. Мисля, че в следващите шест седмици или някъде там ще се обмисли сериозно какво ще правим догодина. След взимането на решението вече ще сме наясно дали да търсим пилоти или оставаме с тези, с които работим и в момента.

На форума присъства и изпълняващият длъжността шеф на тима на Форс Индия Боб Фърнли – техният състезател Пол ди Реста е едно от имената, които се спрягат доста упорито за място в Мерцедес в случай, че Шумахер се откаже. Във връзка именно с тези приказки Фърнли заяви, че екипът няма да пречи на пилота по никакъв начин.

Виджай [Маля] е казвал преди, че в момента не сме отбор, който може да спечели шампионата, а сме наясно колко добри пилоти имаме в лицето на Нико [Хюлкенберг] и Пол. Ако който и да е от тях има шанс да отиде в някои от най-големите четири отбора, ще седнем и ще разговаряме. Няма да пречим на кариерата на състезател – допълни той.