Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда бил изненадан от появата на Розберг на тестовете

Лауда бил изненадан от появата на Розберг на тестовете

42
0

Председателят на борда на директорите в Мерцедес за F1 Ники Лауда заяви, че е останал изненадан от идването на Нико Розберг при тима на Мерцедес по време на предсезонните тестове в Барселона, които приключиха миналата седмица. Германецът спечели титлата миналия сезон и реши да се оттегли от спорта. Той пристигна в Испания като зрител и прекара известно време със заместника си Валтери Ботас. Нико похвали посоката, в която се развива спортът, и новите болиди.

„Честно казано се изненадах, когато видях Нико в Испания, каза Лауда. – Ако аз исках да спра да се състезавам, щях да се отдръпна и да си остана вкъщи да се наслаждавам на детето и съпругата ми. По мое време никога нямаше да видим такова оттегляне. Тогава всяка година умираше по един пилот и подходът ни към спорта беше различен. Да станеш шампион означаваше много и винаги искахме да защитим титлата си.“

През този сезон на болидите на Мерцедес няма да бъде изобразен надписът #KeepFightingMichael в подкрепа на Михаел Шумахер, както се видя още на предсезонните тестове. От тима обясниха, че са искали посланието да може да се ползва свободно в различни кампании и затова са го изтрили. Надписът се появи върху колите след ужасния инцидент на Шумахер на ски в края на 2013 г.