Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предстои тежка година за Мерцедес, смята Лауда

Предстои тежка година за Мерцедес, смята Лауда

44
0

Шефът на бора на директорите в Мерцедес за F1 Ники Лауда смята, че предстои тежка година за екипа му. Сребърните стрели спечелиха с лекота всички титли за изминалите 3 сезона. Сега изглежда, че за началото на този от Ферари са много близо като скорост и дори по-бързи.

На тестовете на Каталуня Кими Райконен и Себастиан Фетел постигнаха най-добрите времена за всички дни, като това на финландеца бе значително по-добро от всички останали. Валтери Ботас и Люис Хамилтън бяха зад тях.

„Всеки казва, че ако погледнем в миналото, Мерцедес ще спечели отново, заяви Лауда пред RTL. – Но тези хора са наивни. Мисля, че ни предстои трудна година. В момента никой не може да каже кой ще бъде отпред в Мелбърн. Но колоната определено е близо като скорост.“

Хамилтън пък призна, че нито един от тестовите дни в Барселона не е минал безпроблемно. Отборите имаха общо 8 дни за подготовка на пистата Каталуня, като дори Лауда призна, че някои от компонентите не се проработили във втората седмица от изпитанията.

„Фокусираме се върху това да разберем колата по-добре и да извадим най-доброто от нея, каза Люис. – Нямахме нито един напълно перфектен ден в тестовете. Ясно е обаче, че в автомобилът има още потенциал за развитие. Всяка година на този етап не се опитваш да караш възможно най-бързо.

Не усещам, че вадя всичко възможно от колата, така че бих могъл да съм по-бърз. Има моменти, когато даден отбор крие възможностите си, като кара с тежести. Аз самият не виждам с какво подобна тактика би помогнала на нашия тим. Дотук направихме всичко необходимо и научихме доста.“